Categorieën

De familie kocht een huis ter grootte van een garage en maakte er een gezellig nest van: hoe het er van binnen uitziet

Voor Whitney Morris is creativiteit een manier van leven. Ze ontwierp niet alleen een functioneel huis vanaf een minimum van vierkante meter, maar ze bezit ook haar eigen bedrijf waarmee ze creatieve begeleiding voor klanten biedt. Ze heeft ook een blog en Instagram op basis van het kleine thuisleven. Momenteel heeft haar Instagram-account 125.000 volgers.

Creatief ontwerper en consultant

Whitney Lee Morris is een lifestyle-consultant voor kleine ruimtes in Venetië, Californië. Dat geloof ik sterk je hoeft niet 'groot te leven' om mooi te leven, Morris gebruikt zijn blog en Instagram om tips en ideeën te delen die gericht zijn op het helpen van individuen, koppels en gezinnen om comfortabel, redelijk en veerkrachtiger te leven in compacte ruimtes. Morris deelt zijn ervaring en advies in verschillende edities en uitvoeringen en werkt momenteel aan een reeks online mini-cursussen.

Hoe is het allemaal begonnen?

Morris House is een gebouw in artisanale stijl uit 1924 waar ze sinds 2011 woont.

Hij eiste dat ze buiten de kaders moest denken dat ze geschikt moest zijn voor haar hele gezin. Niet alleen zij en haar man wonen daar, maar hun geredde honden Stanley en Sophie, evenals hun zoon West.

Gelukkig had het huisje verschillende eigen bezittingen. Er zijn opbergmogelijkheden door het hele huis, bijvoorbeeld onder het bed en de bank, die met meubels werden geleverd, zijn er laden. "We houden van het maximaliseren van de ruimte, ingebouwde modules," vertelde Morris aan Apartment Therapy. "Ze zijn ongelooflijk goed doordacht, net als de binnenzakdeuren."

Een ander voordeel: de vele ramen en deuren van het huis, die Morris haar favoriete elementen noemde. "Als het hele huis open is, genieten we van de kustbries en voelen we alsof we op straat zijn," zei ze.

Een huis verbouwen

Zelfs met deze bestaande voordelen, zou Morris rekening moeten houden met de verschillende voorkeuren van haar en haar man bij het verbouwen van haar kleine huis. “Zijn esthetiek is modern en verfijnd, terwijl de mijne rustieker en warmer is. Zowel Adam als ik houden ervan dingen te vereenvoudigen, 'zei ze.

Ze zullen ook alles compact moeten houden: de woning is slechts 34 vierkante meter. Het pand had slechts drie binnenkamers: een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer-keuken. Dit betekende dat sommige kamers ook een dubbele functie zouden hebben, omdat het paar een plek wilde creëren waar ze konden wonen en werken.

Verhuizen naar de slaapkamer was heel aangenaam, omdat het al een ingebouwd bed had en de planken eromheen. Morris merkt op dat ze zich niet helemaal op hun gemak voelden, want voordat ze verhuisden, had haar man een kingsize matras en had ze de gebruikelijke dubbele. Het is goed dat de ingebouwde dichter bij de koninklijke bleek te zijn, en ze konden het zelf aanpassen:

“Omdat we geen andere matras wilden kopen, besloten we de matras van Adam op de juiste maat te snijden. We hebben verschillende elektrische gereedschappen getest voordat we erachter kwamen dat een standaard broodmes verreweg de gemakkelijkste oplossing is ', herinnert Morris zich.

Later moest het paar de slaapkamer opnieuw configureren om ruimte te maken voor hun nieuwe kind. "We deden wat veel huurders met kleine ruimtes doen, en besloten onze kast in onze kleine kamer opnieuw in te richten," schreef Morris op The Tiny Canal Cottage op haar blog in 2016.

Dit betekende dat ze hun kleding naar een onverwachte plek moesten verplaatsen: naar de binnenplaats buiten hun huisje. Ze ontdoen zich van ongeveer de helft van hun bestaande garderobe en hingen vervolgens hun resterende kleren in een cederhok.

Nieuwe keuken

Een ander gebied dat een reconstructie onderging was de keuken van het huisje. Morris deed dit niet totdat haar zoon vast voedsel begon te eten. “We merken dat we steeds meer tijd samen in de keuken doorbrengen en ik begon me actief te ergeren aan de werkbladen. De toestand van de gootsteen, kraan en muren begon ook in mijn ogen te worden weerspiegeld, ”schreef ze op haar blog in 2017.

Morris verving de donkere werkbladen door een eenvoudiger, rustiger wit en voegde een lichtgrijze achtergrond van rechthoekige tegels toe met voldoende glans om het licht te reflecteren. Tegelijkertijd begon de keuken in kombuisstijl, met een kookplaats en een volledige bar met twee stoelen, onmiddellijk overeen te komen met de ruimte in de rest van het huis.

Van daaruit gaat de keuken rechtstreeks naar de woonkamer met een ingebouwde bank, die is neergelegd in de eetkamer. De bank gaf wel wat problemen voor Morris. “Dit is hoofdpijn. Dit is de perfecte maat voor ons, we zijn allebei erg lang, maar het is moeilijk om hem schoon te houden, "zei ze.

slaapkamer

Omdat dit deel van het huis ingebouwde meubels heeft, zijn ze beperkt in updates die ze kunnen doen. "De grote maten kussens vereisen op maat gemaakte hoezen, en het was niet gemakkelijk voor ons om iets te vinden binnen ons budget," zei Morris.

Niettemin dient de bank als een plek om te ontspannen en voor zeer grote diners. Morris kan eenvoudig een tafel in het midden van de L-vormige bank zetten en deze rondom met stoelen omringen.

Tegenover de bank - aan de muur gemeenschappelijk voor de woonkamer en slaapkamer - heeft Morris een werkplek. “Overdag is dit mijn vuile maar kleurrijke grafisch ontwerpbureau. 'S Avonds - dit is onze rustige, gezellige eetkamer,' zei ze.

Omdat alle beschikbare ruimte thuis al was ingenomen, profiteerde Morris ook van de open ruimte bij hem. Naast de toegevoegde kast heeft de familie een speelkamer op de veranda en ruimte voor tafels en stoelen. Daar genieten ze van de avonden en uitzichten van Venetië (een buitenwijk van Los Angeles), dat Morris in een Instagram-bericht "warm en prachtig" noemde.

Thuis comfort

Dankzij al hun veranderingen zei Morris: "We hebben op een of andere manier onze smaak in evenwicht gebracht om een ​​thuiskantoor te creëren dat perfect is voor ons als een paar." Hun levensstijl vereenvoudigde ook de weerspiegeling van hun kleine huis. "We moeten bewust zijn en nadenken over waar en wat we plaatsen, waar dingen overbodig worden, en dit doordringt alle andere aspecten van mijn werk," zei ze.

En het lijkt erop dat Morris en haar familie niet van plan zijn om in de nabije toekomst afstand te doen van het kleine huis. In een blogpost van januari 2018 zei ze dat zij en haar man nog een piepkleine schuur hadden, de tweeling van hun eigen huis, dat slechts acht voet verwijderd is. Ze zijn van plan het te gebruiken als een thuis voor haar ouders wanneer ze in de stad aankomen.


bedrijf

Succesverhalen

uitrusting